Tema del curs

L'OBJECTIU TRIENNAL

 

            Un dels objectius més destacables de les escoles de tradició cristiana ha estat ajudar a millorar la societat a través de la seva actuació. Han estat i han de seguir sent, en aquest sentit, agents de transformació social, promovent cada dia la millora social a través del seu treball en diferents àmbits com el cultural, el mediambiental, les necessitats socials, la cooperació al desenvolupament, etc.

            Des d'aquesta orientació al canvi social, les escoles informen i sensibilitzen contínuament a la societat sobre aquelles qüestions que consideren necessari promoure o canviar i treballen diàriament assumint la seva responsabilitat com a agents de transformació i millora social. És a dir, es comuniquen, conscient o inconscientment amb la societat en la qual actuen.

            La comunicació és, d'aquesta manera, una part essencial d'aquestes organitzacions perquè està lligada a la seva pròpia raó per a existir. Així, per exemple, mentre les empreses comuniquen per a existir (vendre més), les nostres escoles existeixen per a comunicar (per una societat millor).

            El procés implícit en la comunicació es podria desglossar en tres parts i, en cadascuna, ressaltar un valor per donar-hi continuïtat:

 

Curs 15-16: Em comunico amb mi mateix, m’escolto.

-El valor d’escoltar, de l’escolta.

 

Curs 16-17: Em comunico amb els altres.

-El valor de la trobada amb l’altre.

 

Curs 17-18: Comunico a la societat.

-El valor de l’anunci, del compartir, de la denúncia.

 


Arxius d'interèsTambé et pot interessar...

Els ambients ( parvulari )

UN PROJECTE INNOVACIÓ PEDAGÒGICA AMB UNS OBJECTIUS DEFINITS

llegir més »

Visita virtual

CLICA PER INICIAR LA VISITA

llegir més »

Casals d'estiu 2017

CASALS D'ESTIU 2018 VEDRUNA MANRESA

UNA PROPOSTA DE QUALITAT

llegir més »